Érzékenyítő csoportunkat látássérült, Asperger-szindrómás, mozgássérült kollégáink alkotják. Mindegyikük dolgozik, teljes életet él. Többen is diplomások, informatikai, bölcsész, szociális területen végeztek. Felkészültségük és érintettségük, tapasztalataik teszik hitelessé az érzékenyítést, és tabuk nélkül válaszolnak a résztvevők személyesebb kérdéseire is. Beszélgetünk az önellátás, a közlekedés, a tanulás – munkavállalás, szabad idős tevékenységek és társas kapcsolatok nehézségeiről és lehetőségeiről is. Ismertetünk olyan mindennapi negatív példákat is, amelyek bántóak, kirekesztőek, s így a be- és elfogadást jelentősen megnehezítőek lehetnek. Nagyon fontos, hogy a fogyatékosság egy állapot, és gyakran nem vesszük észre mögötte az embert: személyiségét, erősségeit, képességeit, stb.

Szemléletformáló workshopjainkat konkrét tematikák mentén végezzük, és folyamatosan fejlesztjük, újragondoljuk. Az alkalmak oldott, játékos légkörben zajlanak, és rugalmasan igazodnak a helyszíni adottságokhoz, a résztvevők életkorához, tapasztalataihoz.

Érzékenyítő csoportunk tagjai a fogyatékkal élők helyzetébe, mindennapjaiba engednek bepillantást. A személyes beszélgetések lehetőséget teremtenek arra, hogy az elutasítás helyett az elfogadás kerüljön előtérbe.

Elérhetőségünk:
Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 06-20-400-67-17
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com
             h.herczegzsuzsa@gmail.com