A Kerek Világ Alapítvány várja a fogyatékossággal élők iránt érdeklődő bármilyen formális és nem formális csoport – például (munka)közösségek, ügyfélszolgálattal rendelkező munkáltatók, pedagógus kollektívák, iskolák, szociális szférában dolgozók, önkéntes segítőcsoportok és közösségi szolgálatot végzők – jelentkezését.

Érzékenyítő csapatunk tagjai különböző fogyatékossággal élő munkatársaink, Asperger- szindrómával élő, látás- és mozgássérült tapasztalati szakértők és a koordinátor.

A foglalkozások legfőbb célja, hogy személyes találkozási lehetőséget, kapcsolódási pontokat teremtsen biztonságos, őszinte légkörben a fogyatékossággal élő érintettek és a meghívó csoport tagjai között.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan szívesen segítenének az utcán, hétköznapokban, de gátlásaik, félelmeik miatt inkább elkerülik az ilyen helyzeteket. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők tabuk nélkül feltehessék kérdéseiket, beszélhessenek jó és rossz tapasztalataikról, valamint praktikus ismeretekhez jussanak. Az érzékenyítés során megtanulhatják a látás –és mozgássérültek kísérését, a segítés egyszerű módjait valamint gyakorolhatják a sérültekkel való kommunikációt.

A fogyatékossággal élő emberek nehezített élethelyzetükből adódóan, hatalmas lelki tőkét birtokolnak. Célunk az is, hogy ismertessük azokat az értékeket, amelyeket sérült társaink nagy része birtokol, s amelyben joggal lehetnek példaképeink.

Az érzékenyítést konkrét tematikák mentén végezzük, de mindig rugalmasan fejlesztjük, újragondoljuk. Minden felkéréskor figyelembe vesszük a meghívó igényeit, adottságait, alkalmazkodunk a csoporthoz, szakmához, korosztályhoz, helyszínhez.

Fontos számunkra az elfogadás, az integráció, valamint az együttműködés. Az esélyegyenlőség és akadálymentesítés gyakran csak apró dolgokon, jó szándékon, nyílt kommunikáción múlik – érzékenyítésünk üzenete az is, hogy mindez közös felelősségünk.

Elérhetőségünk:

Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 06-20-400-67-17
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email:
kerek.vilag.alapitvany@gmail.com
            h.herczegzsuzsa@gmail.com