Alapítványunk a kezdetek óta törekszik arra, hogy megmutassa azokat az értékeket, azt a lelki tőkét, amelyeket sérült társaink birtokolnak, s amelyben joggal lehetnek példaképeink.  Esélyegyenlőségi – érzékenyítő munkánk egyik fő célja a szemléletformálás, az előítéletek oldása. Tevékenységünk mindig a változó igényekhez igazodott: végeztünk akadálymentesítési felmérést, tanácsadást, tartottunk élményalapú képzéseket, tréningeket. 2016 óta leggyakrabban esélyórákra, workshopokra és élő könyvtári alkalmakra kapunk meghívást.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan azért kerülik a fogyatékossággal élőket, mert nem tudják, hogyan lépjenek kapcsolatba velük, hogyan lehet természetesen, fesztelenül viselkedni a társaságukban. Kevesen vállalkoznak az óvodai, iskolai integrálásukra, és félve alkalmazzák munkahelyeken őket. Az előítéletek oldásában kiemelt szerepe van mind a személyes tapasztalatoknak, mind pedig a fogyatékosság fogalmához kapcsolódó ismeretek tisztázásának.

Érzékenyítésünk fontos célkitűzése, hogy a résztvevők praktikus ismeretekhez jussanak és gyakorolják a sérültekkel való kommunikációt.

Elérhetőségünk:
Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 06-20-400-67-17
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com
             h.herczegzsuzsa@gmail.com