Iskolánkban a tanulásban akadályozott gyermekek tanulócsoportjaiban olyan tanulási feltételeket (oktatási tartalmakat, eljárásokat, eszközöket) biztosítunk, melyek alkalmazkodnak e tanulók speciális oktatási- nevelési szükségleteikhez. Tanítványaink legtöbbjénél, a tanulásban akadályozottsághoz mozgáskorlátozottság is társul, amelyek együttesen befolyásolják a gyermeki megismerő tevékenység különböző területeit, és hatásuk nem egyformán érvényesül minden képzési területen. Feladatunk a tanulásban akadályozott (és emellett általában) mozgáskorlátozott gyermekek oktatása, nevelése, mozgásfejlesztése, egyénre szabott sérülésspecifikus eljárások, módszerek és terápiák útján.

• Speciális nevelési szükségleteiknek megfelelő oktatás biztosítása, kedvező szociális feltételek megteremtése
  • Az egészséges énkép és önbizalom kialakítása
  • A kudarctűrő képesség növelése
  • A számukra szükséges sikerélmény biztosítása
  • Önállóságra nevelés
  • Kialakítani az önálló életvitel lehetőségeit a saját korlátaik megismertetésével.

Alapelvünk, hogy gyermekközpontú szemlélettel, a társadalmi szocializációt segítő képességek fejlesztésével fejlesszük a tanulásban akadályozott tanulók személyiségét. Alapozzuk meg a számukra elsajátítható műveltségtartalmat, készítsük fel őket a speciális szakképzésre, munkavállalásra, önálló életvitelre.

Mindezt

• egységes pedagógiai szemlélettel és követelményrendszerrel
    • nyugodt, nyitott légkörben
    • a diagnózistól, mozgásállapottól függő megsegítés technikáinak ismeretében