A foglalkozások célja a víz jótékony hatásának felhasználása a halmozottan sérült gyermekek komplex fejlesztésében.
Alapítványunknál lévő, közgyógy igazolvánnyal rendelkező gyerekeinknek lehetőségük van hetente egyszer a Bánki Donát utcai iskola uszodájában ingyenes subaqualis tornán, gyógyúszáson részt venni. Mikrobuszainkkal szállítjuk oda a gyerekeket, ott pedig átveszik őket a szülők, s a nem teljesen biztosan mozgókkal be is jönnek a vízbe. Gyógytornászunk vezeti a foglalkozásokat.

A víz gyógyító ereje minden fajta sérültségre pozitívan hat: lazítja a feszes izmokat, könnyebben nyúlnak az izomzsugorodások, a nehezen mozgó gyerekeknek is mozgásélményük van, fejleszti az egyensúlyérzéket, izomerőt, harmonizálja a légzést stb. Azt is megfigyeltük, hogy a szorongó, nehezen oldódó pl. autizmussal élő tanulóink, a vízben sokkal hamarabb felszabadulnak, s vidáman játszanak. A vízhez szoktatás ideje után tanulgatjuk az úszás elemeit, s az ügyesebbek már önállóan úsznak.
A gyógyúszás idejébe mindig iktatunk csoportos játékokat is, melynek során tanuljuk a szabályok betartását, az egymásra figyelést, a koncentrációt, a kommunikációt, s egyben felszabadultan örülünk a közös tevékenységnek.