Szülői tréning

A szülői tréninget az intézményünkbe járó sajátos nevelési igényű, többségében súlyosan- halmozottan sérült gyermekek szüleinek, családtagjainak szerveztük. A megvalósuló programsorozatról 2018  júniusában a szülőket, családtagokat szóban tájékoztattuk. Részletesen megismertettük őket a program céljaival, tematikájával, a foglalkozások gyakoriságával, időtartamával. Az felmerült javaslatokat, véleményeket meghallgattuk, azokat a program teljes időtartama alatt igyekszünk figyelembe venni. Az idei, 2018/19-es  tanévben összesen nyolc foglalkozást terveztünk, havi rendszerességgel, szeptembertől áprilisig. Előzetes egyeztetés alapján a tréning első blokkját pszichológiai témakörben valósítjuk meg, pszichológus értő vezetésével, ez négy foglalkozást ölel magában. Célunk hogy a szülők megfelelő ismeretekhez, információkhoz jussanak, hatékonyan közreműködjenek gyermekük fejlesztésében és egy közösség kialakulásával egymásnak segítséget, támogatást nyújthassanak , ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a sorsukban közösséget vállaló szülők együtt dolgozzák fel közös élményeiket, és nyújtsanak egymás számára lelki támaszt, mélyítsék el kapcsolataikat.