Kutyás és lovas terápia

Iskolánkban, a héten megkezdődtek a kutyás és lovas terápiák. Az állatasszisztált terápiák, az EFOP-3.1.6-16-2017-00007 „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY Iskolájának szakmai fejlesztésével” elnevezésű pályázat keretein belül valósulhatnak meg.

Ezek a foglalkozások komplex módon járulnak hozzá a súlyosan-halmozottan sérült tanulóink fejlődéséhez fiziológiai, pszichés és szociális téren egyaránt. A terápiák során az állatok jelenléte, mint társmotiválólag hat a gyermekekre. Emellett kedvezően befolyásolják a testséma és a testtudat kialakulását,a térérzékelést,téri orientációsképességet, a nagymozgásokat és a finommotorikát, a tapintási- vizuális és auditív észlelést, a figyelmi képességeket, de a kommunikációs késztetésekre is kedvezően hatnak.

Eddig 12 gyermek vett részt kutyás terápián,  és 14 súlyosan-halmozottan sérült gyermek részesült lovas terápiában az iskola udvarán.

Vélemény, hozzászólás?