Integrált nyári tábor Barcs

Az integrált nyári tábor idén június utolsó hetén került megrendezésre, Barcson, ahol a szálláshelyet a Barcsi Szivárvány EGYMI biztosította számunkra.

Hétfői napon érkeztünk meg a szállás helyre.Kipakoltunk a buszból és a szobakiosztások után mindenki elfoglalta saját helyet. A berendezkedés és a bőröndök kipakolása után rövid szabadjáték, majd pihenő következett. Az ebédet már a szállás ebédlőjében fogyasztottuk el. Az ebéd után rövid megbeszélés következett a napi programról, amelyet követően a csapatból többen elsétáltak a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központba, ahol egy kellemes délutánt töltöttek el, a többiek pedig felfedezték az épülethez tartozó játszótereket, az ott található eszközöket.

A vacsorát is a szállás ebédlőjében fogyasztottuk el, ezután a szülőkkel beszélhettek a gyermekek telefonon. A beszélgetés időtartama alatt már megkezdődtek az esti teendők (fürdés, fogmosás, beágyazás) a megbeszélt beosztás szerint. Mindezek után esti meseolvasás következett, amelyre minden este sor került.

Kedden reggel a 7 órai ébresztő után, fél 8-tól tornával kezdtük a napunkat, 8 órakor pedig reggelivel folytattuk. A reggelit megbeszélés követte a napi programokról. A délelőtt folyamán ellátogattunk a strandra, ahol lehetőségünk nyílt a gyermekek vízben történő átmozgatására is, mind gyógytornász, mind pedig konduktív szempontból. Ebéd után délutáni csendespihenő következett. A nagy hőségre való tekintettel a délután folyamán visszasétáltunk a fürdőközpontba, ahol a gyermekek szabad fürdésre kaptak lehetőséget.

Szerdán az ébresztő után ismét tornáztunk, majd reggeliztünk. Délelőtt folyamán rövid sétát tettünk a környéken, majd utunk a fürdőbe vezetett. Ebéd után csendespihenő, majd kézműves foglalkozás következett. A gyerekek 3 tevékenység közül választhattak: papírvirág készítés, élmények rajzolása közösen, valamint fonalakból karkötőt készíthettek. A kézműves foglalkozást uzsonna majd szabadprogram követte, ezután pedig vacsora következett, hazatelefonálás, majd meseolvasás. Ezután mindenki visszatért a szobájába, rövid beszélgetés után mindenki lefeküdt aludni.

Csütörtökön a torna és reggeli után néhány gyermek a fürdőparadicsomba ment, míg mások szabadjátékkal és szervezett csapatjátékokkal töltötték el a délelőttöt. Az ebédet követően csendespihenő, majd múzeumlátogatás következett. A múzeumban a gyerekek megtekinthettek többek között régi írógépeket, fényképezőgépeket és tévéket. A visszaérkezés után mindenki meguzsonnázott, majd közös labdajáték következett. A vacsorát követően gyerekdiscoval vártuk a gyerekek, ahol önfeledten mindenki jól érezhette magát. A gyerekek mindannyian örömmel hallgatták a zenéket és énekeltek, majd ezután fürödtek és megfáradtan, gyorsan elaludtak.

A péntek ébredést reggeli, majd összecsomagolás követte. A pénteki napunk kötetlenebbül telt, a reggeli után rövid sétálás során utunk a fürdőbe vezetett, amelyet követően az ebédet a szálláson fogyasztottuk el. Ebéd után rövid csendespihenőt követően elindultunk a szálláshelyről Pécsre, a Domus parkolóba, ahol a szülők várták a gyerekeket.