Integrált családi nap

Iskolánkban, 2019. május 30-án került megrendezésre az „Integrált családi nap” elnevezésű rendezvény. A program az EFOP-3.1.6-16-2017-00007 „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Kerek Világ Alapítvány Iskolájának szakmai fejlesztésével” elnevezésű pályázat keretein belül valósult meg, 180 fő részvételével. Az eseményt a Mosolyország-Világa Rendezvényszervező Kft. koordinálta a Márkus Színház, az Apró Paták Lovas SE. és az Akinho Pizzéria közreműködésével. A résztvevők megtekintették a Márkus Színház előadását, terápiás lovagoltatáson, arc- és testfestésen vettek részt. Ezen kívül volt lufihajtogatás, kétféle légvár, személyenként egy pizzaszelet, 2 dl üdítőital és egy gombóc fagylalt. Az iskolába járó gyermekeken kívül a rendezvényen részt vettek szülők, nagyszülők, testvérek, barátok és a szomszédos, Sétatér Utcai Tagóvoda kicsinyei kísérőikkel.

Az Integrált családi nap megrendezésével célunk elsődlegesen az volt, hogy a súlyosan halmozottan sérült illetve az enyhébb fokban érintett tanulóink családjait, barátait, valamint az ép gyermekeket befogadó intézmények érdeklődőit vendégül látva közös, élményekkel teli programot nyújtsunk. Ezzel elősegítve a sérült és ép gyermekek kortárs kapcsolatainak kialakulását, valamint a különböző generációk együttes, vidám tevékenységeken alapuló kapcsolatteremtését. A rendezvény célja az is volt egyben, hogy az ép gyermekek társadalmi érzékenyítésének lehetőségét előteremtsük.

Az Integrált családi nap feledhetetlen élményt nyújtott minden résztvevőnek. A program a fentiek mellett lehetőséget teremtett a kikapcsolódásra, rekreációra, az együttes tartalmas időtöltésre.