December 10-15.

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban a közelgő ünnephez kapcsolódó irodalmi alkotások kerültek előtérbe.
Zeneterápiás foglalkozáson vettek részt az érdeklődők, ahol a hangszereket is megszólaltathatták. Egy régi karácsonyi ének meghallgatása közben megragadott képet jelenítettek meg Corelli Karácsonyi concertójára.
Lezajlott az idei év utolsó irodalomterápia alkalma.
Születésnapot és névnapot ünnepeltünk.
Elkészültek a névre szóló csomagok a karácsonyi ajándékozáshoz.
Sok gyakorlással, kemény próbákkal, jó hangulatban készülünk a karácsonyi ünnepségre.
Kézműves műhelyünkben akril – üveg képek, manóházak, karácsonyi témájú grafikák és montázsok készültek.
Feldíszítettük karácsonyfánkat, helyére került az ünnepi dekoráció.
Fejlesztő foglalkoztatás során textil szatyrokkal, párnákkal, kedves „apróságokkal” bővült az eladásra szánt áruk köre.

Gesztenyés:
Hétfő reggel meggyújtottuk a második gyertyánkat is a koszorún. Ez alkalommal Smelka Sanyi kollégánk olvasta fel két versét.
Felidéztük a “Szállás keres a szent család” című néphagyományt is: az iskolánkban körbejár egy kis betlehem, ami minden nap más osztályban, csoportban kap “szállást”.
Luca is meglátogatott minket, végigosont mindenhol, megsimogatott mindenkit.
Részt vettünk a Rotary-advent rendezvényén is, nagyon szép és felemelő produkcióval szórakoztattuk a Széchenyi téri karácsonyi vásár látogatóit.
Végül feldíszítettük az iskola karácsonyfáját is.

(Néhány szó Széchenyi téri fellépésünkről:
A Pécsi Rotary Club és a közhasznú jogosultsággal működő Pécsi Rotary Club Alapítvány az adventi időszakban minden évben jótékonysági támogatást nyújt át tehetséges és szorgalmas, ugyanakkor rászoruló, hátrányos helyzetű általános és középiskolás diákoknak, elsősorban felzárkóztatásuk, életkörülményeik javítására. Támogatóikkal közösen törekszenek ezzel is megvalósítani a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítését.
Iskolánk Lakatos Rafael Krisztián, 5. osztályos tanulót javasolta támogatásra. A díj ünnepélyes átadására december 10-én a Széchenyi téren került sor, ahol iskolánk tanulói és pedagógusai színvonalas adventi műsorral szerepeltek.Iskolánk nevében köszönjük a támogatást, illetve a szereplőknek és a felkészítőknek a szép műsort!)