Befejeződött az EFOP-4.1.6-16-2017-00009 azonosító számú projektünk-2020.12.29.

A KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, keretében sikeres pályázatot nyújtott be „Köznevelés támogató szerepének erősítése” c. felhívásra.

Pályázatuk „A köznevelés esélyteremtő szerepe a Kerek Világ Alapítványnál” címmel, az EFOP-4.1.6-16-2017-00009 azonosító számon regisztrált, és 2019.04.01.-2020.12.29. között valósult meg. A pályázaton az Alapítvány 157.674.798.- forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek támogatási mértéke 100%. A projekt a Pécsett működő Kerek Világ Általános Iskolában valósult meg.

Az átfogó cél volt az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javítása, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentése, megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával. Jelen projekttel megvalósult a Kerek Világ Általános Iskola, mint súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó intézmény, infrastrukturális fejlesztése, megújulása, épületbővítés által.

• A bővítéssel létrejött az iskolának egy új, 2 szintes szárnya a kellő előírások és akadálymentesítési szabályok betartásával. A két szinten helyet kap 3 csoportszoba (fejlesztő), 1 terápiás (Snoezelen) szoba, egy tárgyaló helység, egy tároló, illetve egy közösségi helyiség, mindegyik a szükséges szociális kiszolgáló helységekkel. Mindez bruttó 393,28 m2, nettó 322,07m2-en valósult meg.
  • Megtörtént az udvarnak, játszóudvarnak az akadálymentes felújítása, balesetmentesítése, tanulást segítő térként való bekapcsolása a nevelés folyamatába. A fejlesztés által 1200 m2 lett felújítva.
  • Az infrastrukturális fejlesztésben érintett terek használhatóságának biztosításához eszközök, berendezési tárgyak és bútorok, valamint 1 db hangszigetelt mobil válaszfal került beszerzésre.