Az érzékenyítő csoport beszámolója:

Vége a vakációnak, az érzékenyítő csapat folytatja az esélyórákat. Ebben a tanévben is örömmel várjuk iskolák és munkaközösségek jelentkezését!
Az érzékenyítés számunkra őszinte, tabuk nélküli beszélgetési, kapcsolatépítési lehetőséget jelent fogyatékossággal élő kollégáink és a résztvevők között. Célunk, hogy minél többen találkozzanak „élőben” a fogyatékosság különböző típusaival, hogy megismerjék gyakorlati példákon keresztül a segítés, kísérés módjait, illetve merjenek nyitni a sérült emberek felé.
Bemutatjuk, hogyan kell egy látássérült embert kísérni és egy kerekesszékest kiültetni. Tapasztalatunk, hogy sok kedves ember van, aki szívesen segítene, csak nem tudja, hogyan fogjon hozzá. Ezért mindig kihangsúlyozzuk a kérdezés fontosságát, hiszen nem mindegy, miben, mennyit és hogyan segítünk.
Szeptember második hétvégéjén az Otthon Segítünk Alapítvány Országos Szakmai Napjainak keretében tartottunk érzékenyítést. Remek hangulat volt, a koordinátorok és az önkéntesek nagyon érdeklődőek voltak, számtalan kérdés érkezett hozzánk.
Az együtt töltött idő végén rengeteg kedves visszajelzést kaptunk. Úgy éreztük, még sok-sok kérdés maradt, de a lényeg, hogy sokan felbátorodtak, hogy hasonló helyzetekben már bátrabban kezdeményezzenek.”