Heti beszámoló (november 13-17.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban továbbra is az Arany János Emlékévhez kapcsolódik a felolvasott művek egy része. Arany késői alkotói korszakából hallgathattak néhány szép és elgondolkodtató verset a résztvevők. Felvetődött a kérés, hogy a következő héttől kezdjünk ismerkedni a Csaba- trilógiával. Tovább folytattuk Rumini kalandjait is.
Zeneterápiás foglalkozáson a gyönyörű, áradó klasszikus zeneművek hatására a résztvevők engedték, hogy a zene szabadon hozza elő emlékeiket, vágyaikat, amelyek később képi ábrázolás során manifesztálódtak.
A szövegkönyv megismerésével és a szereposztással kezdetét vette a karácsonyi jelenet tanulása.
Folytattuk a Pécsi Adventen való szereplésünkre a felkészülést, gyakorlást.
Nagy sikert aratott a Flamenco – délelőtt, amely keretében gitárzenével kísért, nagyszerű táncbemutatónak lehettünk részesei a fellépő művészek által. Köszönjük műsorukat Czipfné Berényi Ágnes és Czipf János házaspárnak!
Kézműves műhelyünkben az elkezdett munkákat igyekeztek végső formába önteni az intézményünk tagjai.

Gesztenyés:
Ezen a héten Emmáéknál Szilvi névnapját ünnepelték meg, illetve volt két születésnaposunk is: Katáéknál Rékát, Anikóéknál pedig Hannát köszöntötték fel. Iminek pedig születés- és névnapja is volt ezen a héten. Ezenkívül Gabiék kutyaterápiát tartottak.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


December 1. “Kapcsolataink egy-mással” Megyei Esélynap

A Kerek Világ Alapítvány, a CSEÖH és az Apáczai Művelődési Ház a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapjához kötődően egész napos programokat szervez.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a “Forrás és kard” kortárs táncművészeti produkciót, amelyben munkatársunk, Rauschenberger Évi is részt vesz.

December 1-jén 9.00 órakor lépnek fel a Művelődési Ház Színháztermében.

Az esélynap programjaiból:
8.00-tól: Esély Órák – érzékenyítés,
„Játékos találkozások Egy -Mással” – beszélgetések parasportolókkal, érintettekkel (vakokkal, mozgáskorlátozottakkal),
Akadály-játék, Speciális kézműves foglalkozás,
9.00-tól Integrált táncszínház és Akadálymentesített színházi előadás,
11.00-kor köszöntő – Csizi Péter képviselő és Kővári János, a Kerek Világ alapítvány kuratóriumi titkára
12.00-tól Ability Café a Fogd a kezem Alapítvánnyal, zenél: Szarkaláb zenekar
13.00-tól Alkalmi Szépségstúdió-fogyatékossággal élő vendégek számára
13.30-tól Csörgőlabda bajnokság
14.00 Rövidfilm pályázat-eredményhirdetés, filmvetítés, szakmai work-shop
16.30 Láthatatlan vacsora
18.00 Mozi és közönségtalálkozó: „Tiszta szívvel” c. magyar film, ezután beszélgetés vendégünkkel, Fenyvesi Zoltán címszereplővel és reményeink szerint Till Attilával

Az programokat nyomon követheted itt is https://www.facebook.com/eselynap.pecs
A programokon a részvétel ingyenes, a legtöbb regisztrációhoz kötött.
Információ: Péter Judit, esélyteremtési munkatárs, e-mail: pjudit.cseoh@gmail.com, tel.: 20/213 3021


Heti beszámoló (november 6-10.)

Krisztina tér:

Irodalmi Teaházunkban tovább olvastuk folytatásos regényünket. Érdeklődéssel követjük a szereplők kalandos útjait.
Zeneterápiás foglalkozáson Beethoven G – dúr zongoraversenye hallgatása során az ember és természet párhuzamba állítása történt a kedvenc évszakok megjelenítésével.
Kézműves műhelyünkben a hosszú ideje készülő alkotások nagy részén elvégeztük az utolsó simításokat.
Intenzív próbákkal készülünk a Pécsi Advent keretében történő bemutatkozásra.
Részt vettünk a Pannon Filharmonikusok bemutatót megelőző főpróbáján, amely ebben az évben az utolsó ilyen jellegű program volt. Bízunk abban, hogy jövő évben is lehetőséget kapunk a Kodály Központ részéről, hogy élvezhessük a zenekar művészetét.
Pénteken ketten a Mecsek Áruháznál rendezett Tüke Piacon is képviseltük az Alapítványt és az elkészült termékeket árusítottuk.

Gesztenyés:
Ezen a héten Márton-napot tartottunk pénteken. Egy kis bábelőadás keretén belül megismerkedtünk a Szent Márton életével, és uzsonnára pedig libazsíros kenyeret ettünk.
Csütörtökön ismét a Még 1 esély! koncerten voltunk a Kodály központban. A rendezvény végén egy nagyot játszottunk a Zsolnay-negyedben.
Emmáék Martint, míg Katáék Rékát köszöntötték fel.
Az őszi szünetben is sok minden történt velünk: megszépült az alapítványunk. Jónás Rudolf és munkatársainak köszönhetően új járólapokat kapott a folyosó és az ebédlő. Az IT-Services és Kovács Kinga továbbá sok-sok önkéntes fiatal jóvoltából megújult a filagóriánk is, tavasszal pedig új homokozó várja majd a gyerekeinket. Mindenkiknek köszönjük a segítségét, munkáját!

Szép hetet mindenkinek:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (októbber 30-november 3.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban az Arany János Emlékévhez kapcsolódva a nagy költő Toldi című elbeszélő költeményének utolsó énekét is elolvastuk. Jó volt felidézni a rég tanult – olvasott strófákat. Aki nem ismerte, annak is élményt nyújtott Arany csodálatos nyelvén megírt történet. Tovább olvastuk folytatásos regényünket.
Kézműves műhelyünkben az elkezdett munkák folytatása, befejezése dominált: a manó- házak, üveg festmények mellett az akvarellek „cizellálását” végezték az alkotók.
A Pécsi Advent rendezvény sorozat előadására készülve a műsorunk próbái egyre intenzívebbé válnak. Minden szereplő igyekszik a tőle telhető legjobbat nyújtani. Új dalokat is tanultunk a héten.

Szép hetet mindenkinek:
Csabi


Heti beszámoló (októbber 24-27.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban, a Toldi következő énekének olvasásával folytatódott kapcsolódásunk az Arany János Emlékévhez.
Naponta olvassuk Rumini kalandos történetét, fejezetenként.
A Pécsi Advent rendezvényei sorában intézményünk is bemutatkozik majd, decemberben. Műsorunkat gyakoroltuk, csiszolgattuk.
Kézműves műhelyünkben, ezen a rövid héten, üveg – akril festmények, akvarellek, decoupage képek és hangulatos őszi virágkompozíciók készültek.

Gesztenyés:
Rövid hetünk volt, mivel a csütörtök és a péntek azzal telt, hogy az iskolánk padlófelújítását készítettük elő. Elpakoltunk a folyosókról, kipakoltunk az ebédlőből és felszedtük a régi linóleumot. Reményeink szerint az őszi szünet után már az új járólapokon közlekedhetünk.
Viszont a hét első három napja se telt történések nélkül. Anikóék megünnepelték Bianka névnapját és tököt is faragtak. Emmáék úgy gondolták, hogy a tököt inkább megsütik. Katáék Gáborka nyolcadik szülinapját ünnepelték, pénteken pedig az állatkertben voltak, aztán túráztak egyet az erdőben (lesétáltak a Tettyére) és ott is játszottak még egyet. Zsuzsiék pénteken a Krisztina téri intézményünkbe látogattak, ahol Fazekas Pisti bemutatta az ott folyó tevékenységeket, megcsodálhatták a kézműves műhelyben készült szebbnél szebb alkotásokat. Közös társasozás után pedig a Kökényi tónál kirándultak. A nagy séta és szabadtéri játék után pedig közös pizzázás és “mekizés” zárta a napot.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (októbber 16-20.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban tovább olvastuk Arany János Toldi című elbeszélő költeményét, majd a nagy költő művei mellett befejeztük az elmúlt héten elkezdett nyelvművelő könyvünket. Folytattuk Rumini történetét a következő könyvvel.
Kézműves műhelyünkben decoupage képek, és manóházak, akvarellek és üveg – festmények készültek.
Fejlesztő foglalkoztatónkban is tovább készültek az ajándéktárgyak, melyekkel a karácsonyi vásárra készülünk.
Részt veszünk a Pécsi Advent 2017 ünnepi sorozatában. Elkezdtük tanulni a rendezvény kiemelt énekét: Kodály Veni, veni Emmanuel című dal feldolgozását.
A Biokom Mobilitási Központ, TÜKE busz segítségével, látogatást tettünk a Pécs legidősebb, legpatinásabb üzleteinek egyike, a Szerecsen Patika, avagy Sipőcz-patika – ahogy a pécsiek ismerik. A Janus Pannonius Múzeum kötelékében újranyílt helyiségekben muzeális, felbecsülhetetlen értékű gyógyszerészeti eszközök láthatóak.
Ezt követően, a csapattal elsétáltunk a Jakováli Hasszán pasa dzsámijába. Köszönjük a csodálatos tárlatvezetést, Pintér Beátának.
A hét fontos eseménye volt a Kerek Világ Alapítvány jótékonysági gálaestje. A közönség a Pannon Filharmonikusok színvonalas műsorát élvezhette. Nagy sikert arattak a zenekari tagokból alakult formációk produkciói. Az est méltó zárásaként Beethoven V. Sors szimfóniájának tapsolhatott a hallgatóság. Mindenkinek köszönjük a részvételt.

Gesztenyés:
Ezen a héten még kihasználtuk a jó időt, több csoport is kirándulást tett a környéken. A felsősök és az alsósok egy közös sétát tettek a közeli erdőben, míg nagyok elmentek Kisújbányára.
Gabiék kutyás foglalkozást tartottak, és ezenkívül megünnepeltük Gergő születésnapját.
Pénteken, ragyogó időben, megtartottuk a Vendel-napi vásárunkat, amiről a képek külön mappába lesznek láthatók.

Szép hetet mindenkinek:
Csabi és Sanyi


 

 

 

 

 

 

 

 


A Kerek Világ Alapítvány a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és PKK Apáczai Művelődési Ház
RÖVIDFILM pályázatot hirdet.
A pályázat címe: KAPCSOLATAINK EGY-MÁS-SAL
A pályázat kiírói 2-10 perc hosszúságú filmeket várnak a fogyatékossággal élők emberekés nem fogyatékosok kapcsolatairól –
elfogadás, barátság, integráció, megnemértés, elismerés – és saját ötlet alapján bármilyen más, a témát érintő kérdésekről.
Részletek>>Heti beszámoló (október 9-13.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban Arany János Toldi című elbeszélő költeményét olvassuk az Arany Emlékévhez kapcsolódva. Tovább követtük Rumini kalandjait /Berg Judit: Rumini/. Olvasni kezdtünk egy, a magyar nyelv sokszínűségére, gazdagságára épülő rendkívül szellemes nyelvművelő könyvet, amelyen nagyon jól szórakozott a hallgatóság /Bosnyák Viktória: Amikor kivirágzott a fánkfánk/
Kézműves műhelyünkben a manóház – projekt mellett, hűtőmágnesek és decoupage képek készültek.
A Pécsi Adventre jelentkezve áttekintettük a Betlehemesünket, valamint tanulni kezdtük az esemény kijelölt énekét. Nagyon jó és vidám próbáink voltak.

Gesztenyés:
Nagy erőkkel – és főleg titokban – a pénteki Vendel-napi vásárra készül mindenki a suliban.
(Így a gesztenyési krónikás néhány sétán kívül másról nem is tud beszámolni.)

Mindenkinek szép hetet!
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (októbber 2-6.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban az Arany János Emlékév egyik eseménye a költő fő művének, a Toldinak, folytatásokban történő olvasása, valamint az aktuális rész megbeszélése.
Tovább ismerkedtünk Anthony deMello léleképítő gondolataival. Két vidám novella /Fekete István/zárta a Teaházat.
A kávéházban Ruminit olvasunk naponta, folytatásokban.
Zeneterápiás foglalkozáson Mozart zenéje inspirálta alkotásra a résztvevőket.
Kézműves műhelyünkben a manóház – projekt mellett születésnapi ajándékok, gyöngy karkötők és hűtőmágnesek készültek.
A nemzeti gyásznapon, ünnepség keretében, megemlékeztünk az aradi vértanúkról.

Gesztenyés:
Gabiék kihasználtál a jó időt és csütörtök délelőtt elmentek kirándulni a Tubesre. Ezenkívül megünnepelték a Bogi és Csenge születésnapját.
Anikóékhoz új kislány érkezett Kása Bianka személyében, őt is szeretettel köszöntjük a fedélzeten!
Katáék Martin születésnapját ünnepelték meg pénteken.
A felsősök az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett Anne Frank kiállításon vettek részt a Tudásközpontban. A kiállítás megtekintése után pedig a Körbirodalomban nézegettek ifjúsági folyóiratokat és könyveket.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (szeptember 25-29.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban az Arany János Emlékévben jelenleg a költő Toldi című elbeszélő költeményét olvassuk hétről hétre. Mellette más alkotások felolvasására és megbeszélésére is sor kerül. Fekete Istvánnak, aki nagy kedvence az Intézménytagoknak, két megható novellája hangzott el. Végül Anthony deMello bölcs gondolataival ismerkedtünk.
Kirándulást szerveztünk a fővárosba, ahol a Titanic című kiállítást tekintettük meg. Csabi remek szervezésének eredményeképpenigénybe vehettük az „Álomszállítót”, vagyis Brandt Viktort, aki gyorsan, szakszerűen és díjmentesen végezte a csoport szállítását Budapesten.
Kézműves klubunkban továbbra is tart a „manóház – láz”.

Gesztenyés:
Minden csoport a Vendel-napi vásárra készül nagy titokban, ezenkívül sokan kihasználták a jó időt és sétáltak egyet az őszi napsütésben (például Anikóék).

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


ÁLLÁSLEHETŐSÉG!

Munkatársat keresünk munkaügyi asszisztens munkakörbe!

FŐBB FELADATOK: 
A bérszámfejtéshez és a TB-hez, valamint munkaügyhöz kapcsolódó adatok és dokumentumok pontos és naprakész vezetése
Munkaviszony létesítésével és megszüntetésével kapcsolatos feladatok ellátása, munkaviszonnyal kapcsolatos változások dokumentálása
Munkaidő nyilvántartás kezelése, ellenőrzése, javítása, egyeztetése, dokumentálása
Adatszolgáltatások elkészítése, levelezés lebonyolítása
Adó- és járulékbevallások; kimutatások és statisztikák készítése a hatóságok és vezetés felé
A területet érintő szabályok és törvényi előírások naprakész ismerete, a területtel kapcsolatos vezetői és munkavállalói kérdések megválaszolása
Munkavállalói kérés szerint egyedi igazolások kiállítása
Új belépők előző munkahelyi papírjainak bekérése
Jelenléti ívek bérszámfejtésre való előkészítése, feldolgozása
Munkaidő nyilvántartás vezetése, napra készen tartása
Egyéb adminisztratív feladatok

AZ ÁLLÁSHOZ TARTOZÓ ELVÁRÁSOK:
minimum középfokú végzettség
minimum 3 éves munkatapasztalat hasonló területen
Naprakész bérszámfejtést érintő adózási és jogszabályi ismeretek
MS Office magabiztos, felhasználói szintű ismerete (elsősorban Excel)
Önálló, felelősségteljes munkavégzés
Pontosság, precízség

AZ ÁLLÁS BETÖLTÉSÉHEZ ELŐNYT JELENT:
közalkalmazotti területen szerzett tapasztalat (oktatás és szociális ágazat)
szakterülethez relevánsan köthető végzettség előny
határozottság, kapcsolatteremtő képesség, önállóság

AMIT KÍNÁLUNK:
önálló, felelősségteljes munkakör
hosszú távú munkalehetőség
azonnali munkakezdés

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT:
3-5 év szakmai tapasztalat

SZÜKSÉGES NYELVTUDÁS:
Nem igényel nyelvtudást

MUNKAVÉGZÉS HELYE:
Pécs

KAPCSOLAT:
Korsós Marianna
06-20-400-67-12
kerek.vilag.alapitvany@gmail.com