Pedagógus felvétel:

Gyógypedagógus (elsősorban értelmileg akadályozottak- vagy szomatopedagógia szakos), illetve konduktor kollégát keresünk 2018.09.01. napi kezdéssel.

Jelentkezés: Bergmann Éva 06-20-400-67-19


Heti beszámoló (Június 4-8)

Gesztenyés:
Gabiék és Katáék osztálya egy közös osztálykirándulás keretén belül Abaligetre látogatott, ahol megnézték a barlangot, sokat játszottak. Gabiék ezenkívül a pécsbányai Keramikart kerámiaműhelyt is megnézték hétfőn. Pénteken az ovisok is kimozdultak: ők Orfűre kirándultak.

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban a héten Fekete István és Csomor Heni novelláiból olvastunk.
Folytatódott a boccia házibajnokság.
Zeneterápiás foglalkozáson Mozart és Chopin zenéje szolgált a feladatok inspirációjául.
Erre a hétre is jutott születés – és névnap ünneplés.
Kézműves műhelyünkben manóház és hűtőmágnes, valamint üveg – akril kép készült.
Nagyon jó hangulatú bűnmegelőzési napot tartottunk a Pécsi Rendőrkapitányság munkatársainak, Pápai Balázsné és Kovács-Hegedűs Krisztián r.törzszászlós részvételével. Pápai Balázsné rendőr alezredest ismerősként, igen nagy örömmel fogadtuk, emlékezve a tavalyi mentori tevékenységére, amellyel az „Életrevalók” csoportjának szereplését segítette. Köszönjük mindkettőjük munkáját!
Fejlesztő foglalkoztatás keretében terítők és vidám ajándéktárgyak készültek.

Szép hetet mindenkinek:
Sanyi és Csabi


Heti beszámoló (Május 28-június 1)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban Gárdonyi Géza, Fekete István novellái valamint klasszikus mesék szerepeltek.
Zeneterápiás foglalkozáson Liszt Les Preludes műve által kiváltott hangulatokat jelenítettek meg különböző hangszereken a résztvevők.
Folytatódott a boccia házibajnokság.
Részt vettünk a Pannon Filharmonikusok „utolsó esély” koncert főpróbáján. Bízunk benne, hogy a következő évadban is lesz lehetőségünk hasonló zenei élményre.
Intézményünk is képviseltette magát a Sukorón megrendezett Sárkányhajó fesztiválon.
Fejlesztő foglalkoztatás keretében textiljátékok, párnák készültek.

Gesztenyés:
Ezen a héten – mint minden éven – a nagyobbak Sukoróra látogattak el, ahol újra egy csomó érdekes dolgot próbálhattak ki.

Mindenkinek szép hetet: Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (Május 21-25)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban Gárdonyi Géza és Fekete István novellákat olvastunk, valamint a világirodalom legszebb szerelmes versei közül néhányat.
Kedden Barth Eszter, Zeneterápiás foglalkozást tartott, különböző tapintású tárgyakat társítottunk más-más karakterű zenékhez, azután ezt vizuálisan is megpróbáltuk ábrázolni.
A héten került sor az irodalomterápia következő alkalmára.
Vidám majálist tartottunk. A változatos sportolási lehetőségeket igyekezett mindenki kihasználni, de a szellemi kvíz sem hiányzott. Közös ebéddel és fagyizással zártuk a programot.
Kézműves műhelyünkben üvegmatrica ablak díszeket alkottak.
Fejlesztő foglalkoztatás résztvevői textilplüss ajándéktárgyakat készítettek.

Gesztenyés:
Ezen a héten Marikáék csoportja ellátogatott a Misina Állatmenhelyre, ahol sok-sok érdekes állattal találkoztak a gyerekeink.


Heti beszámoló (Május 14-18)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban Gárdonyi Géza, Fekete István és Jeremy Strong műveket olvastunk. Megjelent munkatársunk, Csomor Henriett szép kiadású novellás kötete. Elkezdtük az ismerkedést a könyvben szereplő művekkel. Gratulálunk a szerzőnek, további sikereket kívánunk neki.
Zeneterápiás foglalkozáson romantikus művek hallgatása közben végeztek érdekes feladatokat a résztvevők: majd érzéseket, tudattartalmakat jelenítettek meg hangszer használat segítségével.
Folytatódott a házi boccia bajnokság.
Születésnapos társainkat köszöntöttük.
Élményekben gazdag látogatást tettünk a Zsolnay negyedben, ahol a csodálatos Gyugyi gyűjteményt tekintettük meg.
Kézműves műhelyünkben még mindig tart az üvegmatrica – láz. Készültek olajpasztell képek, gyöngy ékszerek, montázsok.
Kisebb csoport a tavaszi, sokszínű, gazdag piacot nézte meg.
Kis ünnepség keretében búcsúztattuk nyugdíjba vonuló kedves munkatársunkat.
Fejlesztő foglalkoztatás keretében nagyon kedves textil ajándéktárgyak készültek.

Gesztenyés:
Marikáék és Katáék anyák napi ünnepséget szervezek, ki-ki a maga csoportjában. A hét főattrakciója kétségkívül a szokásos pünkösdi ünnepségünk volt. A pünkösdi királylány ebben az évben Míra volt. A lányok után a fiúké volt a terep, kemény próbák következtek, hogy kiderüljön: idén ki lesz a pünkösdi király. A győztes végül Zsombor lett, a két segéd pedig: Peti és Valentin. Ebben az évben először a felnőtt kollégák is összemérhették erejüket királyi címért. Ebben a kategóriában Kalkó Roland lett a király, a két segéd pedig: Bíró Balázs és Smelka Sándor.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi