Heti beszámoló (Április 9-13)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban a folytatásos regényünk további fejezeteit olvastuk. Emellett DeMello filozofikus írásaiból ismertünk meg szemelvényeket.
Zeneterápiás foglalkozáson kelta zene hallgatása és ellentétes fogalompárokról való gondolkodás kapcsolódott össze.
Megünnepeltük a Költészet Napját. Többheti készülődés, vers tanulás, gyakorlás után minden résztvevő bemutatta az általa választott költeményt. A sok kiváló produkció nehéz helyzetbe hozta a „szigorú” zsűritagokat, akiknek valamennyi versenyzőhöz volt néhány kedves, dicsérő szavuk. Az oklevelek és könyvjutalmak átvétele után, ráadásként még, örömverselés következett, ahol bárki elmondhatta kedves verseit. A költészet igazi ünnepe volt ez a nap.
Kézműves műhelyünkben akril képek, montázsok készültek.
Fejlesztő foglalkoztatásban résztvevők anyák napi ajándékok, meglepetések készítését végezték.

Gesztenyés:
Ezen a héten a Zsoltjainkat ünnepeltük meg, illetve Dóri születésnapját. Plútó, a terápiás kutya két csoportba is járt: Katáékéba és Gabiékéba. Gabiék ezenkívül elmentek medvehagymát szedni. Péntek délelőtt a nagyok Andor vezetésével elmentek a PÉTÁV-hoz, ahol egy úgynevezett “varázsóra” keretén belül üzemlátogatáson vettek részt. Nagyon sok érdekes dolgot tudtak meg a pécsi távfűtésről.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (Április 3-6)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban nagy érdeklődés kíséri folytatásos regényünk olvasását. A költészet napi verseket is naponta gyakoroltuk, csiszolgattuk.
A „fiúk” vidám Húsvét utáni „húsvéti” locsolásban részesítették a „lányokat”.
Kézműves műhelyünkben tavaszi témájú decoupage, és üveg – akril képeket alkottak az ügyes kezű résztvevők.
Társasjáték, gyöngyfűzés, logikai játékok színesítették a választható tevékenységek sorát.
A fejlesztő foglalkoztatás keretében új termékek készülnek.
Megrendülten értesültünk egyik tagunk édesanyjának haláláról. Igyekeztünk enyhíteni gyászát.

Szép hetet mindenkinek:
Csabi


Heti beszámoló (március 26-29)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban, továbbra is, a folytatásos regényünket olvassuk. Nagy lendülettel készülünk a költészet napi versmondó délelőttre: gyakoroljuk, elemezzük a kiválasztott műveket. A Nagyhéthez kapcsolódva Fekete István ilyen témájú novelláival ismerkedtünk.
Kézműves műhelyünkben a húsvéti készülődésé volt a főszerep: csipkés tojások, tavaszi ajtókopogtatók kerültek ki az ügyes kezek alól.
Zeneterápiás foglalkozáson Hacsaturján zenéje adta az inspirációt a résztvevők számára.
Névnapokat is ünnepeltünk.
Köszönjük Daniék kedves húsvéti meglepetését!
A fejlesztő foglalkoztatás keretében készült párnákat, terítőket, játék és kabala figurákat, valamint tojásfára való szépséges filc tojásokat árusították munkatársaink – sikerrel – a Vásárcsarnokban és a közeli piacon.

Gesztenyés:
Zsuzsiék csoportja a pécsbányai könyvtárral ismerkedett meg egyik délelőtt. Plútó kutya Katáéknál és Gabiáknál is járt ezen a héten.
Szerdán pedig megtartottuk a szokásos kiszézésünket, ami során elégettük a kisze-bábút, ezzel űzve el a telet. (Nagy Szilvi erről készült képeit külön albumban osszuk meg.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (március 19-23)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban a már elkezdett regényünket olvastuk tovább. Folytatódtak az előkészületek a költészet napi versmondó délelőttre: elemeztük, gyakoroltuk a választott költeményeket. Eközben nem feledkeztünk meg a Költészet Világnapjáról sem, amikor a világirodalom legszebb szerelmes verseiből olvastunk néhányat.
Kézműves műhelyünkben húsvéti, tavaszi alkotások készültek: csipkével, flitterrel díszített tojások, virágos rizspapírral „dekupázsolt”, szalagos akrilgömbök.
Egyik délelőtt Józsi bácsi mesélt igen mozgalmas, menekülésekkel teli, háborús gyermekkoráról. Várjuk a memoár folytatását!
Megünnepeltük Józsefjeink névnapját, bár a várt meleget nem hozták meg.
Fejlesztő foglalkoztatónkban ajándéktárgyak, párnák, díszes filctojások készültek a Húsvét jegyében: amelyek megvásárolhatók voltak vasárnap a vásárcsarnokban, valamint megvásárolhatóak lesznek a jövő hét során intézményünkben, és a Kertvárosi piacon. Mindenkit szeretettel várunk.

Gesztenyés:
Gesztenyésen nagyon-nagyon várjuk a tavaszt, aminek az első jele az, hogy az idén először sütöttünk medvehagymás pogácsát! Nagyon finom volt, köszönjük Marcsi néniék!

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi


Kerek Világ Általános Iskola szeretettel várja a 2018/19-es tanévben az ép értelmű autizmussal élő, vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő, illetve tanulásban akadályozott gyermekeket.
Iskolánkban az egyéni képességekhez igazodó differenciált oktatást-nevelést változatos terápiák egészítik ki:
gyógytorna
konduktív pedagógia
látásfejlesztés
beszédfejlesztés
logopédia
AAK (segített kommunikáció)
gyógypedagógiai egyéni fejlesztés
fejlesztőpedagógiai foglalkozás
zeneterápia
kutyaterápia
Alapítványi iskolánkban az oktatás és a terápiák ingyenesek.
Elérhetőségünk:
Kerek Világ Általános Iskola
7627 Pécs, Gesztenyés u. 2.
Tel.: 20/400-6714
www.kerekvilagalapitvany.hu
illetve elérhető facebook oldalunkon.

2018. március 28-án 8 órától tartandó nyílt napunkon szeretettel várjuk az érdeklődőket.