Heti beszámoló (szeptember 11-15.)

Krisztina tér: Irodalmi Teaházunkban folytattuk Arany Toldi című elbeszélő költeményének olvasását. Mi így kapcsolódunk az Arany János-emlékév megemlékezésihez. Megismerkedhettünk Anthony de Mello elmélyülésre hívó gondolataival. Elkezdtünk olvasni egy regényt is, úgy tervezzük, hogy naponta egy-egy fejezettel lépünk tovább. Zeneterápiás foglalkozáson Fauré és Beethoven művek adták az alkotások zenei hátterét. Kézműves műhelyünkben folytatódott a „manóház-projekt”. Emellett üveg festmények készültek. Lehetett plasztilin mintázást végezni, és papír kollázst készíteni, gyöngy ékszert készíteni Új intézménytagunkat is örömmel fogadtuk.​

Gesztenyés: Vendel-nap előtti csend van nálunk, titkon, a zárt ajtók mögött minden csoport vásárfiákat gyárt javában. Eközben megünnepeltük Hunor névnapját is és a kicsiknél Mikes Médea két nap erejéig ismerkedett az itteni élettel. Szép hetet mindenkinek: Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (szeptember 4-8.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban folytattuk az Arany János Emlékév ünneplését a Toldi következő, talán az egyik legszebb, énekének olvasásával. Fekete István két katartikus novellájára is sor került.
Kézműves műhelyünkben továbbra is a „manóház-projekt” viszi a prímet. Ez a program még sokáig fog tartani, hiszen aprólékos munkával készülnek az alkotások, és nagy az érdeklődés irántuk. Emellett gyöngy ékszerek és csodás festmények is készültek.
Nagy örömünkre ismét lehetőséget kaptunk a Pannon Filharmonikusok koncertjein való részvételre.
A héten Rózsika intézményi tagunkat köszöntöttük névnapja alkalmából.
Különleges esemény részesei lehettünk: munkatársaink, Zsófi és Tamás, esküvőjén vettünk részt. Házasságkötésük alkalmából ezúton is sok boldogságot kívánunk nekik, valamennyi Krisztina téri intézményi tag és dolgozó nevében!
Gesztenyés:
A héten ténylegesen elkezdődött a suli, zajlanak a beszoktatások, újra rá kell hangolódnunk mindannyiunknak az iskolára.
Anikóék meglátogatták az Árkád interaktív kiállítását, A tengerek világát, ahol nagyon sok érdekességet, tengeri lényt láthattak testközelből.
Csütörtökön mi is rész vettünk a Még 1 esély! koncerten a Kodály központban. A Pannon Filharmonikusoknak köszönthetően nagyon szép délelőttben volt részünk.
Ezenkívül rengeteg szülinapost, névnapost ünnepeltünk meg:
Katáék Ádámot, Gabiék Liát és Marcit, Zsuzsiék Bercit és Viktort, a nagyok pedig Valentint, Fannit és Kovács Ferit köszöntötték fel.
Szép hetet mindenkinek:
Csabi és Sanyi


Heti beszámoló (augusztus 28 – szeptember 1.)

Krisztina tér:
Irodalmi Teaházunkban, az Arany János Emlékévhez kapcsolódó programként, folytattuk a Toldi közös olvasását.
Az „Alkoss a biztonságért” művészeti pályázatra készített jelenetünket próbáltuk. Még az utolsó napon is csiszolgattuk, javítgattuk.
A Kodály Központbeli szereplésünket a zsűri második helyezéssel jutalmazta, valamint elnyertük a legjobb rendezés címet is. Az intézményi tagok közül sokan eljöttek, családtagjaikkal, az előadásra. Jelen voltak néhányan a Krisztina téri munkatársak és a Gesztenyési kollégák közül is. Köszönjük, mindannyiuknak, az érdeklődést, a szurkolást.
Köszönetet mondunk Pápai Balázsné rendőr alezredesnek kedves, empatikus, segítőkész gondoskodásáért, amellyel, egész idő alatt, fáradhatatlanul kísérte szereplésünk minden mozzanatát.
Köszönjük Selényi Miklósné rendőr alezredesnek a csapatunknak nyújtott támogatását, a biztatást, elismerő szavait.
Az ünneplés után visszazökkentünk a szorgos hétköznapokba. Folytattuk a kézműves klubban a „Manóház projektet”. Emellett csodaszép üvegre festett képek és gyöngy ékszerek is készültek.

Gesztenyés:
A gesztenyési iskolában pénteken nyitottuk meg a tanévet, ami során sok-sok új gyereket köszönthettünk a sorainkban: Bayer Pétert, Nótári Jankát, Szigethy Sárát, Faitig Liliát, Biszak Hannát, Mikes Médeát és Storcz Ádámot, akinek szülei – Csilla és János – segítettek nekünk a meglévő konténertermünket kibővíteni, hogy nagyobb legyen a hely a kicsiknek. Köszönjük szépen. Köszöntjük az új munkatársunkat is: Dobrovódszky Anikót, aki Szilvi illetve Nani helyett dolgozik nálunk. Minden “újoncot” szeretettel köszöntünk és kívánjuk azt, hogy minél előbb otthon érezzék magukat az iskolánkban.

Mindenkinek eredményes tanévet kívánunk!
Szép hetet:
Csabi és Sanyi


Kedves szülők!

Az idei évnyitó ünnepségünket szeptember 1-én, pénteken 14 órakor tartjuk meg a Gesztenyési iskolánkban.
Mindenkit szeretettel várunk!


Heti beszámoló (augusztus 21-25)

Krisztina tér:
Élménynap a Mecsek Zöldút Egyesület Szervezésében:
Hétfőn a Biokom Mobilitási Központ, TÜKE busz segítségével, Cserkútra mentünk kirándulni a Biobia Portára.
Közösen elkészített lecsó rotyogott a bográcsban, amiből sokan repetáztak is.
A kemencéből is finom illatok szálltak a gondos kezek által meggyúrt tésztából készített édes bukta és pompos étkek sülése közben. A házi szörpös limonádéknak is nagy keletje volt. Malmoztunk, dámáztunk, akadálymentesen hintáztunk.
És ami a szórakozást illeti a jókedv felelőse Zsuzsi néni, vagyis Pámpillás Szabó Zsuzsa meséi adták meg a kellő jó hangulatot a kis csapatnak.

A zeneterápiás alkalmon a nyár és az ünnep témájával foglalkoztunk. Dvorak és Händel zenéjét hallgatva alkottunk gyönyörű képeket is. Szerdán és csütörtökön néptánc foglalkozás volt, ahol ismert és újonnan tanult népdalokra mozogtunk Judit és Melinda vezetésével. A belső körben voltak, akik csak ülni tudnak, kívül a járók. Az e heti beszélgetések indiai versek, egy Fésűs Éva mese, valamint Anthony de Mello történetek mentén zajlottak, nagy aktivitás mellett.​

Gesztenyés (a Krisztina téren):

Kedden Melindáék jóvoltából zeneterápián vettünk részt, majd tettünk egy nagy sétát a környéken, mely során elmentünk a közeli piacra is, körülnézni.
Szerdán ugyancsak Melindáék vezénylésével táncoltunk, majd eltöltöttünk egy kis időt a Melinda parkban, ahol a gyerekek hintáztak, libikókáztak, játszottak. Ebéd után só liszt gyurmából készítettünk állatokat, tenyérlenyomatot. Csütörtökön ugyancsak tánccal kezdtük a napot, majd ismét a Melinda parkba mentünk. Délután “A répamese” c. mesét dolgoztuk fel,közös rajzot készítve. Pénteken sétáltunk, s egy közeli játszótérre mentünk, ebéd után pedig mesét olvastunk, képkirakóval játszottunk.

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Emma

 


Heti beszámoló (augusztus 14-18.)

Krisztina tér:
E héten a filmklubunk került előtérbe: napi programunk része volt. Hétfőn egy magyar vígjátékot – a Csapd le csacsit – néztük. Kedden az Ízek ,imák, szerelmeket, szerdán a Hét élet című filmet, majd ebéd után Dedik János humoros novelláiból olvastunk fel. Csütörtökön egy jó babgulyást főztünk bográcsba. Szaggattunk bele galuskát is, nagyon gazdag ebéd lett belőle. Köszönjük, Andi és Móni! Pénteken folytatódott a gasztronómia, Andi és Móni a konyhában szorgoskodott és mennyei kevert gyümölcsös sütivel fogadott bennünket ebéd után. A finom, fahéjas szilva illata az egész házat bejárta. Mókás vígjátékkal zártuk a hetet A kém című filmmel.

Gesztenyés:
Ezen a héten sokat sétáltunk a környékbeli játszóterekhez, tavakhoz, meleg idő lehetővé tette azt is, hogy a gyerekek kicsit strandoljanak a kis medencénkben. Jól éreztük magunkat, főleg mert házi készítésű jégkását is ihattunk! 

Mindenkinek szép hetet:
Csabi és Sanyi