Esélyóra: Általános- és középiskolák tanulói részére tartjuk az iskola, a pedagógus meghívására. 3-4 különböző fogyatékossággal élő kolléga munkáján alapul, ezzel is szemléltetve teljes értékű munkavégzésüket és integrációjukat. A foglakozást egy koordinátor irányítja, ám a fogyatékkal élők és a résztvevő diákok is teljes jogú partnerként vesznek részt benne. A szemléletformáló csoport tagjai beszélgetést kezdeményeznek az iskolásokkal, megbeszélik az empatikus odafordulás, megszólítás, segítés lehetőségeit. Közben a résztvevők játékos, interaktív formában kipróbálhatják, érzékelhetik, hogy a különböző fogyatékosságok hogyan befolyásolják a mindennapi életet, tanulást, munkát. A diákok aktív résztvevők, és a közvetlen légkörben megnyílnak és mélyen megérintődnek az esélyóra folyamán.

Hétköznapi küldetés: A workshop vagy az esélyóra egy másik lehetséges változata. Itt a különböző fogyatékossággal élő szereplők „Hétköznapi küldetésre” hívják a célcsoportot. Egy sérült egy kisebb csoporttal együtt megy el postára, boltokba, sétára, múzeumba (stb.). Út közben mód nyílik beszélgetésekre, kérdésekre, és így a személyesebb, mélyebb ismerkedésre. Emellett a résztvevők élő tapasztalatot szerezhetnek pl. mozgássérült, ill. látássérült utcai kíséréséről. Ezután a konkrét feladat révén szembesülhetnek a mindennapi élet nehézségeivel, de megtudhatnak sok mindent arról is, hogyan és miben segíthetnek az ügyintézés során.

A foglalkozásokat mindkét esetben zárókörrel, visszacsatolással fejezzük be.

Elérhetőségünk:

Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 06-20-400-67-17
Cím: 7632 Pécs, Krisztina tér 9.
Email: kerek.vilag.alapitvany@gmail.com